Otoplastieken hard/zacht, DI impuls comfort

Otoplastieken zijn gehoorbeschermers speciaal op maat gemaakt van uw eigen oor. Doordat de gehoorbeschermer op maat gemaakt is, zal het comfort als aangenamer worden ervaren en is er ook sprake van een betere demping. Bij universele oordoppen kan een verkeerde plaatsing er namelijk voor zorgen dat er toch geluid lekt, met als gevolg dat het oor toch beschadigd wordt. 

Producteigenschappen 

Intense impulsgeluiden zoals, geweerschoten, pistoolschoten, ... kunnen makkelijk een piek bereiken van 160 dB of hoger. Het is dus belangrijk om ook in zo'n situaties het oor goed te beschermen. 

Deze otoplastieken zijn speciaal ontworpen om te gebruiken in situaties waarin impulsgeluiden vaak voorkomen. De otoplastiek bevat een speciale soort filter. Bij het horen van een impulsgeluid slaat de filter namelijk onmiddellijk volledig dicht. Het mooie is dat de "spraakverstaanbaarheid" gewoon in tact blijft. 

Zowel beschikbaar in een zacht materiaal (silicone), als in een hard materiaal (acrylaat). 

Harde otoplastieken zijn glad en makkelijk in het oor te plaatsen door de speciale anti-allergische UV-fotoplast coating. Door de gladde structuur zijn ze eenvoudig te onderhouden en gaan ze lang mee. Zachte otoplastieken hebben het voordeel dat ze flexibel zijn. Dat kan prettig zijn bij gevoelige oren. Ze hebben een allergje-arme coating.

Toepassingen 

Deze otoplastieken zijn ideaal voor personen die vaak te maken krijgen met klappen/ impulsgeluiden, zoals geweerschoten; continue geluiden met hoge pieken; ... 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »