Bevorder productintegriteit met de detecteerbare pennen van Retreeva

Bevorder productintegriteit met de detecteerbare pennen van Retreeva

Productintegriteit is waarschijnlijk nergens belangrijker dan bij de productie van voedingsmiddelen en dranken of het farmaceutische en medische productieproces. Verschillende teams en personeelsleden die instaan voor de kwaliteit zijn voortdurend op zoek naar manieren om risico’s op vreemde voorwerpen in het product en besmetting te verminderen.

Het merk Retreeva is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van goedgekeurde metalen en x-ray detecteerbare gebruiksvoorwerpen, van pennen tot markers, met maximale traceerbaarheid. Dit vermindert aanzienlijk de risico’s voor de gezondheid van de consument als gevolg van ongewenste verontreinigingen die in het eindproduct terechtkomen.

Hieronder vindt u meer uitleg over hoe detecteerbare pennen nu precies werken en over de kenmerken van het merk Retreeva. 

Hoe werken metaal en x-ray detecteerbare pennen? Hieronder vindt u een vereenvoudigde uitleg terug over de werking van de metaal- en röntgendetectie in voedingsmiddelen en farmaceutische toepassingen.

Hoe werken metaal detectoren?

 1. De meest gebruikte metaaldetectors zijn gebaseerd op een gebalanceerde spoel.
 2. Hierbij wordt het product door drie spoelen gevoerd.
 3. De middelste spoel fungeert als zender door een elektrische stroom te gebruiken om een magnetisch veld te creëren.
 4. De zender wekt een stroom op in de andere twee spoelen, die zich op gelijke afstand van de middelste spoel bevinden. De buitenste spoelen werken als ontvangers.
 5. De geïnduceerde stroom van de eerste en derde spoel heffen elkaar op omdat ze in tegengestelde richting gewikkeld zijn. Dit staat bekend als een "gebalanceerd" systeem.
 6. Deze opstelling creëert een elektromagnetisch veld. Het te testen product gaat door het midden.
 7. Wanneer er iets metaalachtigs door de spoelopstelling passeert, verstoort dit het magnetische veld en creëert het een elektronisch signaal dat metaaldetectors kunnen gebruiken om alarm te slaan

Hoe werken x-ray detectoren?

 1. Hoewel deze onzichtbaar is, is röntgenstraling een vorm van elektromagnetische straling.
 2. Door de korte golflengte gaan röntgenstralen door materialen die ondoorzichtig zijn voor zichtbaar licht.
 3. Röntgenstralen gaan echter niet door alle materialen heen - hoe dichter het materiaal, hoe moeilijker het is voor röntgenstralen om er doorheen te dringen.
 4. Verontreinigingen zoals glas of metaal absorberen meer röntgenstraling dan het omringende product en worden daarom zichtbaar bij röntgeninspectie.
 5. Röntgendetectie werkt als een scanner en identificeert verontreinigingen als 'hot spots' op het beeld. Als de vooraf ingestelde drempelwaarden worden overschreden, wordt het alarmsysteem geactiveerd.

 

RETREEVA beschikt over een uitgebreid aanbod aan markers en pennen. Afhankelijk van de toepassing wordt er gekozen voor een andere soort pen/marker. De verschillen zitten dan voornamelijk in de penbehuizing en de inktsoort. Hieronder een overzicht:

Kies de beste penbehuizing voor uw toepassing:

RETRACTABLE

Een positief mechanisme zorgt voor stabiel schrijven, zelfs onder druk. Het grote diafragma en de zichtbare plunjer geven in één oogopslag de kleur van de inkt aan. Verkrijgbaar met of zonder pocket clip.

NON-RETRACTABLE

Vaak aangeduid als 'stok' of 'eendelig'. Kort voor totale vernietiging. Retreeva niet-intrekbare pennen trotseren alle pogingen om onderdelen te scheiden. Verkrijgbaar met of zonder pocketclip. 

POCKET CLIP

De traditionele 'achilleshiel' van de detecteerbare pennen. Retreeva Global penclips zijn vrijwel onbreekbaar. Alle Retreeva pennen geleverd met pocket clip hebben een geïntegreerde lanyard lus.

LANYARD LOOP         

Alle Retreeva-pennen hebben een grote lus voor de meeste sleutelkoorden. Optie voor toepassingen waar een zakclip verboden is.

 

Kies de correcte inkt voor uw toepassing:

REGULAR INKT

Alleen de beste inktpatronen met Tungsten Carbride tips worden geselecteerd voor een schone en gelijkmatige afgifte gedurende een lange levensduur.

PRESSURISED INKT

Verkrijgbaar om te helpen schrijven op vervuilde of vettige oppervlakken, onder vochtige omstandigheden en bij lage temperaturen. Regelmatig gebruikt in koelcellen.

GEL INKT

Zorgt voor dat beetje extra in positief vloeiend schrijven. Bewezen goede prestaties op moeilijke oppervlakken en bij lagere temperaturen. De voorkeursoptie van veel operators in koel- en vriestoepassingen.

 

Retreeva Global metaal- en röntgen detecteerbare pennen zijn toonaangevend in het combineren van gemoedsrust, productintegriteit en praktische resultaten.

Voordelen Retreeva pennen:

 1. Goed zichtbare inktindicatoren
 2. Positief intrekmechanisme
 3. Gladde afwerking
 4. Veilig onder druk
 5. Detecteerbare behuizing (Verkrijgbaar in: Blauw, Rood, Geel, Groen)
 6. Lange levensduur
 7. Plunjer uit één stuk
 8. Grote koordlus
 9. Sterke pocket clip
 10. Unieke cartridgeophanging
 11. Voorgevormd voor duim en vinger
 12. Verhoogde verantwoording

Hebt u nog verdere vragen omtrent de producten van Retreeva of omtrent dit onderwerp. Stuur gerust een mailtje naar [email protected]

U vindt het volledig aanbod van de Retreeva pennen en markers ook terug op onze website onder de categorie ‘Detecteerbaar’.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »