Detectaplast noodverband 8x12 cm

Merk: Detectaplast
SKU: 9089
€3,50 Excl. btw
€3,71 Incl. btw
Op voorraad
1-2 werkdagen
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Informatie

Te verkrijgen per stuk of per doos van 12 stuks. 

Detectaplast noodverband 8 x 12 cm 

Detectaplast noodverband is een combinatie van een gerold snelverband en een zelfklevende cohesieve fixatiezwachtel en is net als een snelverband voorzien van een niet verklevend wondkussen. 

Met het noodverband kan direct de juiste druk worden uitgeoefend op zowel bloedende schaaf-, snij- en oppervlakkige wonden (dekverband) als grote actieve of catastrofale bloedingen (drukverband/noodverband).Dankzij het zelfklevende materiaal van dit gerolde noodverband zijn er geen aanvullende producten zoals een gerold snelverband, elastische hydrofiel zwachtel, steunwindsels een verbandschaar en een kleefpleister nodig. Het Detectaplast noodverband is namelijk eenvoudig op elke gewenste lengte met de hand afscheurbaar.

Door het goed kunnen uitoefenen van druk maakt het noodverband ook gebruik van de koker waar het noodverband op gerold is. Deze koker kan bij het verbinden worden gebruikt voor het verlenen van extra druk op de wond wanneer er sprake is van een actieve of catastrofale bloeding. 

Doordat bloedende wonden nu met slechts 1 product kunnen worden behandeld zijn er minder ehbo hulpmiddelen nodig en kan er enkel met een aantal rollen noodverband in diverse eerste hulp situaties snel gehandeld worden. Door het winnen van tijd kunnen slachtoffers door de hulpverleners sneller behandeld worden en kunnen er meer levens gered worden. 

Detectaplast noodverband is vervaardigd van latexvrij materiaal wat de kans op het ontstaan van een allergische reactie bij patiënten met een latexallergie wegneemt en is tevens waterbestendig waardoor het hecht in aller weeromstandigheden. 

Toepassing noodverband 

  • Wikkel het noodverband dakpansgewijs om het wondkussen. Begin een stukje voor het wondkussen met verbinden en wikkel altijd richting het hart omhoog. Zorg ervoor dat het hele wondkussen verbonden is. Pas de juiste hoeveelheid druk toe afhankelijk van het soort verwonding. Gebruik de koker waarop het noodverband gerold is voor het geven van extra druk op de wond wanneer er sprake is van een actieve of catastrofe bloeding.
  • Gebruik het hele noodverband of scheur met de hand af wanneer nodig
Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »